Bitcoin podría caer a $40.600, según un patrón en su gráfico de precios

Un analista ha explicado cómo Bitcoin podría ser testigo de una caída al nivel de 40.600 dólares basándose en un patrón que se está formando en su gráfico de precios de 2 meses.

Bitcoin ha visto una señal de venta secuencial de TD en su precio de 2 meses

X’te yeni bir publicación analist Ali Martínez, Bitcoin’in 2 aylık fiyatında oluşan bir Tom Demark (TD) Secuencial sinyalini tartışıyor. TD Sıralı, bir varlığın fiyatındaki olası ters pozisyonları tespit etmek için kullanılan teknik analiz (TA) göstergesidir.

Bu gösterge iki aşamayı içerir: kurulum ve geri sayım. Bu kurulumların ilkinde, aynı renkteki (kırmızı veya yeşil) mumlar dokuza kadar sayılır. Bu dokuz mum tamamlandıktan sonra, varlığın bir dönüş noktasına ulaştığı varsayılabilir.

Elbette, kurulumun tamamlanmasına neden olan mumlar yeşil olsaydı, TD Sıralı bir satış sinyali verirdi. Benzer şekilde, kırmızı mumlar bir dip noktasının burada olabileceğini düşündürebilir.

Kurulum tamamlandıktan sonra, göstergenin ikinci aşaması olan geri sayım başlar. Geri sayım, kurulumla aynı şekilde çalışır ve aralarındaki temel fark, burada mumların dokuz yerine on üçe kadar sayılmasıdır. Bu on üç mumun ardından, varlığın başka bir potansiyel tepeye veya dibe ulaştığı kabul edilebilir.

Bitcoin, kısa süre önce eski tip bir TD Sıralı aşamasını tamamladı. İşte analistin paylaştığı kripto para biriminin 2 aylık fiyat çizelgesi, bu sinyali gösteriyor:

TD kurulumunun yakın zamanda dokuz yeşil mumla tamamlandığı görülüyor | Kaynak: @ali_charts X’te

Yukarıdaki grafikte gösterildiği gibi, Bitcoin’in 2 aylık fiyatı yakın zamanda dokuz yeşil mumla bir TD Sıralı kurulumunu tamamladı ve kripto para biriminin bir tür tepe noktasına rastlamış olabileceğini öne sürdü.

Sinyalin ortaya çıkmasından bu yana BTC, düşüş eğiliminde ve fiyatı şu anda 57.000$ seviyesinin altında. Bu nedenle, bu modelin düşüş etkisinin zaten kendini göstermiş olması muhtemeldir.

Bu düşüşün Bitcoin’i ne kadar aşağı çekebileceğine gelince, Martinez 51.000$’daki destek seviyesine işaret etti. Bu seviye, Bitcoin’in son zirvesinden itibaren 0,236 Fibonacci Geri Çekilme seviyesine karşılık geliyor.

Fibonacci Geri Çekilme seviyeleri, Fibonacci serisine dayanır; burada serideki her sayıyı (5’in ötesinde) sonraki sayılarla bölmek, seri boyunca tutarlı olan oranlar üretir. Bitcoin’in bir sonraki bu kadar önemli oranda destek bulabileceği mümkündür, ancak analist, 51.000$ desteğinin kırılması durumunda, kripto para biriminin 40.600$’a kadar düşebileceğine dikkat çekiyor, bu da 0,382 Fibonacci Geri Çekilme seviyesine karşılık geliyor.

BTC’nin bu seviyeyi yeniden ziyaret etmesi durumunda, fiyatı mevcut seviyeden %28’den fazla bir düşüş yaşamış olacaktır. Artık varlığın yörüngesinin buradan nasıl ilerleyeceğini görmek gerekiyor.

BTC Fiyatı

Bitcoin, son günlerde son düşüşünü daha da artırdı ve fiyatı şimdi 56.600 dolara geriledi.

Paranın fiyatının son 24 saatte düştüğü görülüyor | Kaynak: TradingView’da BTCUSD

Öne çıkan görsel Dall-E’den, grafikler TradingView.com’dan.
Exit mobile version