Zoals we allemaal weten is Solana hét meme coin netwerk. Hoewel dit de blockchain veel succes heeft bezorgd, zijn er tegenwoordig ook crypto traders die zich openlijk zorgen maken over deze blockchain. Het gaat dan vooral om het aantal onbetrouwbare projecten wat er op Solana gelanceerd wordt. Wat betekenen deze scams voor Solana en wat doet dit met de Solana koers?
Oplichters op de Solana blockchain
Afgelopen week promootte de Argentijnse president Javier Milei een meme coin genaamd $LIBRA. Op X liet hij weten dat de coin de Argentijnse economie helpt en kleine bedrijven steunt. Dit zorgde ervoor dat de koers van LIBRA snel steeg van bijna $0 naar $5. Enkele uren later werd de tweet echter weer verwijderd, wat resulteerde in een scherpe koersdaling.
Dit incident heeft ervoor gezorgd dat traders en gebruikers de functionaliteit en betrouwbaarheid van toepassingen op Solana kritischer bekijken. Vele vragen zich daarom ook af of het Solana netwerk nog wel bruikbaar is en hoe het in de toekomst verder moet.
Onder andere Gino Borri, een Amerikaans-Italiaanse artiest, uitte bezorgdheid over Solana en hoe het netwerk met zijn gebruikers omgaat. “Radiostilte van Solana-leiderschap terwijl hun gemeenschap meerder keren per dag wordt opgelicht in de Mass Extraction Olympics, gesponsord door Jupiter, Meteora en Pump.Fun.”
Een andere X-gebruiker, genaamd 0xngmi, berekende de schokkende bedragen die deze apps uit meme coin handel op Solana halen: “Ik heb het totaal berekend dat uit memes op Solana is gehaald. Handelsbots & apps: $1,09 miljard; Pump.fun: $492 miljoen; MEV: $1,5-2 miljard”
Mert, CEO van Helius, een bedrijf dat de infrastructuur voor Solana levert, vind echter dat oplichtingen geen defect zijn van het platform zelf. In plaats daarvan stelt hij dat het komt door de snelle groei die Solana in korte tijd heeft meegemaakt: “Alle ketens met voldoende activiteit zullen hier veel mee te maken hebben naarmate crypto groter wordt en de regulering vordert” aldus de Helius CEO op X.
Technische analyse bevestigt negatieve sentiment
Als we enkele technische indicatoren erbij pakken dan zien we dat ook deze het negatieve sentiment rondom Solana bevestigen. Onderstaande Ichimoku Cloud laat zien dan de Solana koers zich onder deze cloud bevindt. Dat wijst op een aankopende verkoopdruk. Daarnaast bevindt de blauwe conversielijn zich op het moment onder de rode signaallijn. Dat toont een aanhoudende zwakte aan in het korte termijn momentum.
Verder is de vooruitkijkende cloud rood, wat aangeeft dat het er naar uitziet dat het negatieve sentiment voor langere periode zal aanhouden. Om het bullish momentum terug te vinden zal Solana de weerstand rond het niveau van $198 moeten doorbreken. In dat geval heeft het een kans om zich boven de $200 te vestigen en zo een nieuwe basis te vormen.
De ADX, een indicator die aangeeft hoe sterk het prijsmomentum van Solana is, staat op het moment op een zeer lage 12,4. Dat is een daling van de 22,3 die het een paar dagen eerder liet noteren. Dit duidt erop dat, hoewel het sentiment negatief is, deze trend niet heel sterk is. Bulls zouden de koers hierdoor omhoog kunnen duwen, als er bijvoorbeeld positief nieuws naar buiten komt.
Kan Solana een bull run maken?
Op het moment heeft de Solana koers het dus moeilijk. Dat is een van de redenen waarom de grens van $200 nog niet gebroken. Technische analyse laat zien dat, als Solana bullish sentiment kan vinden, de weg naar $205-$209 open ligt. Echter, mocht het sentiment verder wegzakken dan komt $187 zeer dicht in de buurt. Als ook dit prijsniveau geen ondersteuning biedt dan is zelfs de $175 op korte termijn mogelijk.
Echter, als Solana het momentum naar boven weet te vinden dan zijn $219 en $244 koersdoelen die relatief makkelijk te behalen zijn.
Solaxy betrouwbaarder dan Solana koers?
Het is in de cryptowereld redelijk normaal dat blockchains verouderen en niet altijd meer even goed functioneren als voorheen. Dat is ook precies de reden waarom layer-2 oplossingen voor bestaande blockchains zo hard aan het groeien zijn. Onder andere Arbitrum en Polygon zijn hier succesvolle voorbeelden van. Dit zijn namelijk beide layer-2 oplossingen voor het Ethereum netwerk.
Toch bestond er voor Solana nog geen layer-2 oplossing, tot nu! Solaxy is namelijk de eerste layer-2 oplossing voor de Solana blockchain. Dat betekent dat dit netwerk snel én goedkoop is (net als Solana) maar dat het ook een veel betere infrastructuur heeft (omdat het deels gebruikmaakt van het netwerk van Ethereum). Het gevolg is een veiliger en meer liquide netwerk.
Dat is vooral een groot voordeel voor ontwikkelaars van DeFi applicaties. Zij zullen hierdoor massaal overstappen op Solaxy, wat de vraag naar $SOLX, de native token, hard zal doen groeien. Als trader kan jij hier natuurlijk winst maken! De groeiende vraag zal resulteren in een prijsstijging. Daarnaast kun je de coins ook gewoon staken wat je een passief rendement oplevert van 187% per jaar!